بالا نیامدن هارد در تلویزیون مشکل نسبتاً شایعی است که به دلایل مختلف رخ می دهد. هارد اکسترنال نسبت به دیسک هایی مانند DVD حجم بالاتری دارد و دسترسی به اطلاعات را ساده می کند. اما این نوع حافظه ها علی رغم مزایای بسیار گاهی اوقات توسط تلویزیون شناسایی نمی شوند.
در چنین حالتی اگر درایو دچار ایرادات سخت افزاری یا نرم افزاری شده باشد، باید برای تعمیر آن از کارشناسان مرکز بازیابی اطلاعات کمک بگیرید. در ادامه مقاله عللی را که منجر به شناسایی نشدن هارد در تلویزیون می شوند، مورد بررسی قرار خواهیم داد.
دلایل بالا نیامدن هارد در تلویزیون (هارد اکسترنال سالم)
عواملی که باعث بالا نیامدن هارد در تلویزیون می شوند در صورت سالم بودن یا عدم سلامت درایو مربوطه متفاوت خواهند بود. در این گونه موارد باید راه حل های مختلفی را برای رفع مشکل انتخاب کنید. در صورتی که متوجه شدید هارد اکسترنال مورد نظر نقص فنی ندارد و کاملاً سالم است، دلایل زیر در عدم شناسایی آن نقش دارند:
این مقاله را از قلم نیندازید : معرفی هاردهای اکسترنال ارزان
- بعضی از مدل های تلویزیون دارای قابلیت پشتیبانی از چندین پارتیشن نیستند.
- ممکن است نمایشگر شما از راه انداز اولیه یا Gpt درایو اکسترنال پشتیبانی نکند.
- چنانچه فایل سیستم حافظه خارجی با تلویزیون سازگاری نداشته باشد، نهایتاً باعث فرمت هارد اکسترنال می شود. در این حالت تلویزیون اخطاری را مبنی بر فرمت هارد نشان می دهد. چنانچه بدون توجه این پیغام را تایید کنید، دیسک مورد نظر فرمت خواهد شد.
اینجا مشاوره و خدمات در محل رایگانه 😵 ! امتحانش کن 👈 تعمیر تلویزیون سونی با گارانتی 👉
چگونه مشکل عدم شناسایی هارد سالم در تلویزیون را برطرف کنید؟
در صورت سالم بودن درایو برای حل مشکل بالا نیامدن هارد در تلویزیون می توانید یکی از راه کارهای زیر را انتخاب نمایید:
برگزیدن پورت مناسب
شناسایی نشدن دیسک خارجی ممکن است به این خاطر باشد که درگاه نامناسبی را برای اتصال آن به تلویزیون انتخاب کرده اید. لذا اگر از سلامت هارد مطمئن هستید، قبل از هر چیزی بررسی نمایید که آیا حافظه را به پورت مناسبی متصل کرده اید یا خیر. بعضی از نمایشگرها دارای چندین پورت USB هستند. در چنین شرایطی لازم است درایو را به درگاه USB که با برچسب HDD REC مشخص شده، اتصال دهید.
این مطلب جذاب را از دست ندهید : آموزش رمز گذاشتن روی هارد اکسترنال
تغییر MBR هارد
بسیاری از تلویزیون های موجود در بازار از GPT پشتیبانی نمی کنند. در این مواقع دسترسی به اطلاعات هارد امکان پذیر نخواهد بود. پس راه کار دیگر این است که MBR هارد را تغییر دهید. به این صورت که دیسک مورد نظر را از حالت GPT روی حالت Basic تنظیم کنید.
بررسی فرمت هارد اکسترنال
برای حل مشکل بالا نیامدن هارد در تلویزیون باید مطمئن شوید که حافظه مورد نظر دارای فرمت استاندارد FAT3 است. به این منظور درایو را به یک رایانه وصل کرده و فرمت آن را چک کنید. چنانچه دیسک خارجی دارای فرمت NTFS باشد، هنگام اتصال با ارور not recognized مواجه می شوید.
برای تغییر فرمت هارد نخست از اطلاعات ذخیره شده در آن نسخه پشتیبان تهیه کنید. سپس روی حافظه کلیک راست نمایید و از بین گزینه های ظاهر شده، Format را برگزینید. حالا باید در منوی File System آیتم FAT32 را انتخاب نمایید. نهایتا مراحل تایید را طی کنید تا فرمت درایو تغییر داده شود. پس از طی کردن این مراحل اطلاعات مورد نظر را مجددا داخل هارد بریزید و آن را با خیال راحت به تلویزیون اتصال دهید.
استفاده از برنامه Mini Tool Partition Wizard Professional
امروزه نرم افزارهای بسیاری وجود دارند که به شما در رفع مشکل بالا نیامدن هارد در تلویزیون کمک می کنند. از جمله این برنامه ها Mini Tool Partition Wizard Professional است که از طریق آن می توانید فرمت MBR دیسک خارجی را تغییر دهید. کافی است نرم افزار مورد نظر را اجرا کنید تا تغییر GPT به BASIC امکان پذیر شود.
علت خوانده نشدن هارد در صورت خرابی آن
اگر هارد اکسترنال دچار مشکلات سخت افزاری یا نرم افزاری شده باشد، نه تنها در تلویزیون بلکه در سایر دستگاه ها نیز شناسایی نمی شود. به عنوان مثال احتمال دارد صدمه دیدن موتور یا نچرخیدن آن باعث خوانده نشدن هارد در تلویزیون شوند.
سایر ایرادات سخت افزاری نظیر خرابی هد، برد و مواردی از این قبیل نیز منجر به بروز چنین مسئله ای می شوند. همچنین ممکن است مشکل بالا نیامدن هارد در تلویزیون از ناحیه اتصالات آن باشد. مثلاً امکان دارد کابل متصل شده به درایو فرسوده بوده یا سر USB آن ایراد داشته باشد.
چگونه مشکل شناسایی نشدن هارد خراب را برطرف کنید؟
اگر با مشکل شناسایی نشدن هارد در تلویزیون دست و پنجه نرم می کنید، حتما تعمیر و عیب یابی آن را به یک متخصص بسپارید. در این موارد تکنسین های مرکز بازیابی اطلاعات ابتدا درایو مورد نظر را بررسی می کنند. سپس چنانچه بخش هایی مانند موتور، هد و… آسیب دیده باشند، اقدامات لازم را برای تعمیر هارد به عمل می آورند. گام بعدی ریکاوری اطلاعات است که متخصصین مرکز با تکیه بر دانش خود این مرحله را به نحو احسن انجام می دهند.