روت شدن موبایل های اندرویدی فرآیندی است که در آن می توان به فضای درونی دستگاه افزود. اما این افزایش حافظه در راستای از دست دادن برخی از جنبه های نرم افزاری پیش فرض در محیط نرم افزاری گوشی شماست. روت کردن موبایل های اندرویدی هم می تواند برای گوشی مضر باشد هم مفید. در ادامه ی مقاله ی پیشرو قصد داریم روند کلی Root گوشی های اندرویدی را شرح دهیم.
مفهوم کلی فرآیند روت شدن موبایل های اندرویدی
اگر بخواهیم روت شدن موبایل های اندرویدی را تشریح کنیم باید به افزایش کنترل کاربر بر روی گوشی اشاره نماییم. همان طور که می دانید برنامه ی پیش فرض گوشی های اندرویدی در حالت عادی قابل حذف نیستند. اما با روت کردن موبایل های اندرویدی می توانید نظارت و مدیریت همه جانبه ای بر روی گوشی مورد نظر داشته باشید و ابعاد پیش فرض را به دلخواه خود از روی گوشی حذف کنید. در واقع Root به معنای دسترسی بدون محدودیت به فایلهای سیستمی گوشی و تبلت اندرویدی است.
بیشتر بخوانید: آیا هارد اکسترنال به گوشی وصل می شود؟
روت کردن موبایل های اندرویدی خوب است یا بد؟
روت شدن موبایل های اندرویدی هم می تواند خوب باشد هم بد. بسته به انتظارات و نیازهای شما از گوشی می بایست در خصوص خوب یا بد بودن روت تصمیم گیری کرد. برخی از مزایا و معیاب اصلی Root گوشی های اندرویدی عبارتند از:
مزایای Root گوشی های اندرویدی
بهره گیری از برنامه های نیازمند به روت
جالب است بدانید که تعداد برنامه هایی که برای اجرای خود نیازمند روت شدن گوشی هستند، کم نیست. اپلیکیشن هایی چون DroidWall، AdBlock Plus، Dumpster، Greenify، Link2SD، Titanium Backup، Root Explorer و… به دسترسی روت Root نیاز دارند و بدون روت Root اجرا نخواهند شد.
افزایش سرعت و عمر باتری موبایل
افزایش حجم آزادی عمل باتری موبایل از طریق روت شدن موبایل اندرویدی می تواند به راحتی منجر به افزایش طول عمر باتری و کاهش فعالیت دستگاه شود.
ریکاوری دیتای برخی از نرم افزارهای پیام رسان
روت شدن موبایل های اندرویدی می تواند دیتاهای برنامه های پیام رسانی چون تلگرام را بازیابی کند. این مسئله می تواند برای بسیاری از کاربران حیاتی باشد.
بیشتر بخوانید: آیا میتوان حافظه گوشی قدیمی خود را به هارد اکسترنال تبدیل کرد؟
معیاب Root گوشی های اندرویدی
باطل شدن گارانتی مدت دار گوشی
اصلی ترین آسیب روت شدن موبایل های اندرویدی از بین رفتن گارانتی است. فراموش نکنید که بهترین کار برای بازیابی اطلاعات گوشی استفاده از سیستم های مدرنی چون PC3000 است. اگر تعمیرکار برای بازیابی اطلاعات گوشی به شما پیشنهاد روت کردن موبایل را می دهد، این پیشنهاد را رد کنید. کارشناسان و تعمیرکاران ما در مرکز بازیابی اطلاعات معمولا از این روش برای ریکاوری هم استفاده نخواهند کرد. اما اگر نیاز به روت کردن موبایل ضروری باشد، به طور حتم با شما هماهنگ خواهد شد.
عدم امکان بکاپ گیری از اطلاعات گوشی پس از روت شدن آن
اگر به دنبال نصب برنامه ای برای بکاپ گیری از اطلاعات گوشی هستید، باید روت را فراموش نمایید. بسیاری از برنامه های بکاپ گیری کاملا با روت شدن موبایل مخالف هستند.
خاموش شدن ناگهانی موبایل در حین روت
مشکل دیگری که می تواند بسیار دردسرساز باشد و در اثر روت شدن موبایل های اندرویدی ایجاد شود، خاموشی ناگهانی دستگاه در حین انجام کار است. در برخی شرایط گوشی در حین وضعیت روت با یک انتخاب نادرست، دیگر روشن نمی شود. متاسفانه کار چندانی پس از بروز این مشکل از دست تعمیرکاران مجرب هم برنخواهد آمد و در واقع گوشی به کما می رود. این موضوع اصلی ترین علتی است که برندهای تولید کننده استفاده از فضای آزاد شده توسط روت را برای موبایل های اندرویدی مختلف ممنوع می کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ضرورت روت کردن موبایل با همکاران ما مشورت کنید.