گوشی های اندرویدی قابلیت این را دارند که شما با استفاده از یک محیط نرم افزاری فنی به بخش های گوناگونی از سیستم داخلی دستگاه دسترسی پیدا کنید. روت کردن موبایل یک فرآیند نرم افزاری است و توسط اندروید ارائه می شود. این فرآیند فضایی را برای شخصی سازی تنظیمات موبایل در اختیار شما قرار می دهد. اما بسیاری از کارشناسان معایبی را برای این پروسه ذکر کرده اند که نشان دهنده ی مضر بودن آن برای ساختار تشکیل دهنده ی موبایل می باشد. روت کردن گوشی برای بازیابی اطلاعات هم کاربرد دارد، اما با این حال آسیب هایی که ممکن است به موبایل طی شکل گیری وضعیت روت ایجاد شود؛ غیر قابل انکار است. ادامه ی این مطلب را از دست ندهید تا شما را با آسیب های این فرآیند آشنا سازیم.
مزیت های روت کردن گوشی موبایل
روت کردن موبایل در کنار معایب خود یک سری مزایا دارد که کاربر گاهی نسبت به انجام آن تمایل پیدا می کند. قبل از هر چیز باید بدانید که دستکاری ناشیانه برای دسترسی به محیط روت توسط کاربران عادی به هیچ عنوان ثمربخش نخواهد بود. یک اختلال کوچک کافی است تا گوشی شما قدرت نرم افزاری خود را از دست بدهد.
گاهی روت کردن توسط کارشناسان برای ریکاوری موبایل استفاده می شود. دیتاهای برنامه هایی چون تلگرام را هم از این طریق می توان بازیابی کرد. علاوه بر این در محیط روت امکان حذف نرم افزارهای اندروید نیز موجود است. در حالت عادی نرم افزارهای ثابت قابلیت حذف ندارند.
روت کردن موبایل چه آسیب هایی به گوشی می زند؟
همان طور که گفته شد، روت کردن موبایل فرآیندی نیست که توسط کارشناسان مورد تایید قرار بگیرد. آسیب های این پروسه عبارتند از:
پیدایش ارورهای فراوان پس از روت کردن گوشی
ارورهایی که ممکن است پس از روت کردن موبایل با آن ها رو به رو شوید، معمولا بسیار زیاد بوده و تحت هیچ شرایطی از بین نمی روند. این مسئله معمولا در اثر حذف اتفاقی فایل های اصلی سیستم عامل ایجاد می شود. اگر بدون آگاهی فایل های سیستمی در حین روت کردن گوشی حذف شوند، دستگاه تعادل نرم افزاری خود را از دست خواهد داد.
برای روت کردن تلفن های همراه از تکنسین های ماهر کمک بگیرید. اگرچه این کار حتی در دست کارشناسان هم پروسه ی دردسرسازی است. چنانچه نیازمند ریکاوری دیتاهای از دست رفته ی نرم افزارهای پیام رسان هستید؛ به مرکز بازیابی اطلاعات مراجعه نمایید تا با استفاده از مناسب ترین راهکار اطلاعات مورد نیاز بازگردانی شوند.
این مقاله برای شما مفید است : آیا امکان بازیابی اطلاعات موبایل شکسته وجود دارد؟
باطل کردن گارانتی و ضمانت نامه ی مدت دار گوشی
اولین آسیبی که روت کردن موبایل به دستگاه مورد نظر وارد می سازد، از بین رفتن گارانتی است. کارشناسان و تعمیرکاران ما در مرکز بازیابی اطلاعات معمولا از این روش برای ریکاوری هم استفاده نخواهند کرد. اما اگر نیاز به روت کردن موبایل احساس شود، به طور حتم با شما هماهنگ خواهد شد.
خاطرنشان می نماییم که مناسب ترین روش برای بازیابی اطلاعات هارد موبایل استفاده از تکنیک های نوین و دستگاه پیشرفته ی PC 3000 است. ما به شما این اطمینان را می دهیم که دیتاهای بازیابی شده با این روش در بالاترین سطح کیفی ممکن بازگردانی شوند.
ضعیف شدن امنیت نرم افزاری گوشی
با روت کردن گوشی اندروید، دسترسی به فایلهای سیستمی درونی به صورت اتوماتیک فعال می شود. این مسئله خود به شدت بر روی امنیت نرم افزاری گوشی تاثیرگذار است. بنابراین دور از تصور نخواهد بود؛ اگر پس از روت کردن موبایل با بدافزارهای گوناگونی که اقدامی در جهت نصب آن ها انجام نشده، رو به رو شوید.
اگر به ناچار گوشی اندرویدی خود را روت کرده اید، حتما آنتی ویروس قدرتمند و معتبری بر روی دستگاه نصب کنید و به صورت دوره ای لیست نرم افزارهای موجود در گوشی را چک کنید تا از حضور بدافزارها جلوگیری شود.
خاموش شدن ناگهانی موبایل در حین روت
مشکل دیگری که پروسه ی روت کردن موبایل دارد، خاموشی ناگهانی دستگاه در حین انجام کار است. در برخی شرایط گوشی در حین وضعیت روت با یک انتخاب نادرست، دیگر روشن نمی شود. متاسفانه کار چندانی پس از بروز این مشکل از دست تعمیرکاران مجرب هم برنخواهد آمد. این موضوع اصلی ترین علتی است که کارشناسان استفاده از فضای سیستماتیک روت را برای موبایل های اندرویدی مختلف ممنوع می کنند.