بازیابی فایل های از دست رفته اکسل، در بسیاری از موارد امکان پذیر است؛ با این شرط که با روش ها و نکات آن آشنایی کامل داشته باشید. برای همه پیش آمده که فایل اکسل را بدون ذخیره کردن، ببندند. در این صورت اطلاعات وارد شده در آن پاک می شوند و در برخی شرایط، دیگر امکان دسترسی به این اطلاعات وجود ندارد. همچنین ممکن است بر اثر کرش کردن رایانه خود مجبور به راه اندازی مجدد سیستم باشید و به همین دلیل نیز فایل های اکسل تان از بین بروند.
برای بازیابی فایل های از دست رفته اکسل در این شرایط در هر دو سیستم عامل ویندوز و مک، روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه آنها را معرفی می کنیم. اگر نیاز به راهنمایی یا اطلاعات تخصصی تر در این زمینه داشتید، می توانید به صورت 24 ساعته با کارشناسان بازیابی اطلاعات در مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید.
روش های بازیابی فایل های از دست رفته اکسل در ویندوز
به طور کلی 3 روش برای ریکاوری فایل های اکسل در ویندوز وجود دارد. معمولا وقتی فایل جدید اکسل را بدون این که ذخیره کنید می بندید، امکان بازگردانی آن وجود دارد. تابع Recover Unsaved Workbooks نرم افزار اکسل یکی از روش هایی است که به ریکاوری فایل کمک می کند.
وان درایو هم مسیر دیگری است که می توانید از آن برای بازیابی اطلاعات از درست رفته اکسل کمک بگیرید. همچنین می توانید از طریق File History اکسل پاک شده یا ذخیره نشده را ریکاوری کنید. در ادامه هریک از این روش ها را با جزئیات به شما آموزش می دهیم.
بیشتر بدانید: بازیابی فایل ذخیره نشده در ورد
بازیابی فایل ذخیره نشده اکسل با Recover Unsaved Workbooks
تابع Recover Unsaved Workbooks به شما برای بازیابی فایل های از درست رفته اکسل کمک می کند. اول باید از این مسئله مطمئن شوید که کدام یک از فایل های ذخیره نشده در دسترس هستند. بدین منظور مسیر File > Open را دنبال کرده و سپس روی گزینه Recent ضربه بزنید. در پایین صفحه نمایش دکمه Recover Unsaved Workbooks را می بینید که با انتخاب آن، فهرست فایل های ذخیره نشده را می بینید. پس از آن می توانید مجدداً به این فایل دسترسی داشته باشید و آن را روی رایانه خود ذخیره نمایید.
بازیابی فایل باز نویسی شده اکسل از طریق وان درایو
روش دیگر برای بازیابی فایل های از دست رفته اکسل، استفاده از وان درایو است. جالب است بدانید که وان درایو یک تاریخچه از نسخه های مختلف را در خود نگه می دارد. شما می توانید در مواقع لازم، این تاریخچه را مرور کرده و حتی نسخه های مورد نظرتان را بازیابی کنید. حتی قابلیت ذخیره محلی این فایل ها هم فراهم شده است؛ پس اگر تاکنون از این سرویس استفاده نمی کردید، همین حالا روی پوشه ای که فایل خود را در آن ذخیره کرده اید ضربه بزنید.
پس از پیدا کردن سند مورد نظر، روی آن راست کلیک کرده و گزینه Version history را انتخاب کنید. به این ترتیب فهرستی از نسخه های ذخیره شده آن فایل توسط وان درایو را مشاهده می کنید. نسخه مورد نظر خود را پیدا و سپس روی گزینه Restore کلیک کنید تا بتوانید آن نسخه را باز نویسی کرده و یا یک کپی از آن دانلود نمایید.
بازگردانی اکسل از طریق File History
اگر هنوز موفق به بازگردانی فایل های از دست رفته اکسل نشده اید، بد نیست از File History کمک بگیرید. چنانچه File History را در ویندوز فعال کرده باشید، می توانید از آن برای پیدا کردن نسخه های قدیمی استفاده کنید. فایل خود را در اکسپلورر ویندوز پیدا کرده و روی آن راست کلیک کنید.
سپس گزینه Restore previous versions را انتخاب کنید تا در پنجره جدید، تمام نسخه هایی که قادر به بازیابی آنها هستید را ببینید. در صورت فعال نکردن File History و یا عدم ایجاد ریستور پوینت از سیستم، متأسفانه هیچ گزینه دیگری برای انجام این کار وجود ندارد.
بازگردانی فایلهای از دست رفته اکسل در مک بوک
بازیابی فایلهای ذخیره نشده یا بازنویسی شده در اکسل بر روی سیستمهای دارای سیستم عامل macOS از روش کمی متفاوتی نسبت به سیستمهای دیگر است. در صورتی که اسناد خود را بر روی وان درایو ذخیره کردهاید، میتوانید از همان فرایندی که پیشتر توضیح داده شده استفاده کنید. اگر از وان درایو استفاده نمیکنید و اسناد خود را نسخه پشتیبان تهیه نکردهاید، یک گزینه اصلی برای شما وجود دارد. برای شروع، Finder را باز کرده و به Macintosh HD بروید:
– اگر Macintosh HD را نمیبینید، به مسیر Finder > Preferences بروید، به تب Sidebar بروید و از بخش “Show these items in the sidebar” گزینه “Hard disks” را انتخاب کنید. در این مثال، مسیر زیر را دنبال کردیم:
/Users/[نام کاربری شما]/Library/Application Support/Microsoft/Office/Office 2011 AutoRecovery اگر نمیتوانید پوشه Library را در پوشه کاربری خود ببینید، باید فایلهای مخفی را نمایش دهید. ابتدا دستور زیر را در ترمینال سیستم وارد کنید: “` defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles YES “` سپس بر روی آیکن Finder از دکمه ترکیبی راست کلیک + Option استفاده کرده و بر روی گزینه “Relaunch” ضربه بزنید.
همچنین، کاربران میتوانند برای باز کردن پوشه مناسب و سادهتر کردن این فرایند دستور زیر را در ترمینال سیستم وارد کنند: “` open /Users/[نام کاربری شما]/Library/Application\ Support/Microsoft/Office/Office\ 2011\ AutoRecovery “` بسته به نسخه Microsoft Office که استفاده میکنید، ممکن است نیاز باشد به پوشه دیگری بروید. به عنوان مثال، اکسل 2016 فایلها را در مسیر /Library/Containers/com.microsoft.Excel/Data/Library/Preferences/AutoRecovery/~ ذخیره میکند.
اگر در پیدا کردن فایلهای AutoRecovery مشکل دارید، میتوانید از اینترنت کمک بگیرید و بررسی کنید که آیا کاربران دیگر این فایلها را پیدا کردهاند یا خیر. هنگام پیدا کردن فایلهای خود، آنها را باز کرده و فوراً اقدام به ذخیرهسازی آنها نمایید. دنبال کردن این مسیر به شما گزینههای زیادی را برای بازیابی اسناد AutoRecovered میدهد، اما بهتر است همواره از پشتیبان گیری منظم از سیستم و فایلهای خود استفاده نمایید.
1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
عالی بود چقدر دعاتون کردم واقعا داشتم از استرس میمردم کل اطلاعاتم از دست رفته بود خدا عمرتون بده