نصب اس اس دی روی کامپیوتر باعث می شود که سرعت لود ویندوز و اجرای برنامه ها به شدت افزایش پیدا کند. به همین دلیل بسیاری از کاربران هارد SSD را برای بهبود کلی عملکرد سیستم خود مورد استفاده می دهند. از آنجا که ساختار SSD متفاوت از HDD طراحی شده است، فرآیند نصب آن نیز با حافظه های معمولی فرق دارد. در این نوشتار روش نصب هارد SSD را روی لپ تاپ و PC شرح خواهیم داد.
مزایای نصب اس اس دی روی کامپیوتر و لپ تاپ
مزیت اصلی نصب اس اس دی روی رایانه این است که سرعت خاموش و روشن سیستم به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. از سوی دیگر نرم افزارها در مدت زمان کوتاهی بارگذاری و اجرا خواهند شد.
به طور کلی SSD کمک می کند عملکرد کامپیوتر بهبود یافته و دستورات را در مدت زمان کوتاهی اجرا نماید. اس ای دی می تواند بسیار سریع تر از هاردهای HDD عمل نماید، لذا به وفور برای بهبود عملکرد رایانه های قدیمی استفاده می شود.
مزیت دیگر نصب SSD این است که می توانید آن را جایگزین هارد اینترنال رایانه خود کنید. البته این امکان برای شما فراهم است که هم هارد داخلی و هم خارجی را روی سیستم نگه دارید. در این حالت یکی از هارد دیسک ها به عنوان درایو اصلی و دیگری به عنوان فضایی جهت ذخیره سازی فایل ها به کار می رود.
چگونه هارد SSD را روی لپ تاپ نصب کنید؟
برای این که بتوانید هارد SSD را با موفقیت روی لپ تاپ خود نصب کنید، مراحل زیر را به دقت انجام دهید:
پیشنهاد سایت : معایب و مزایای استفاده از هارد لپ تاپ SSD نسبت به HDD
انتخاب هارد مناسب
در قدم اول جهت نصب اس اس دی باید یک هارد دیسک سازگار با سیستم را انتخاب و خریداری کنید. اس اس دی مناسب باید ضمن سازگاری کامل با رایانه شما، از قدرت و کارایی مطلوبی نیز برخوردار باشد. به این منظور دفترچه راهنمای لپ تاپ را مطالعه نمایید تا بفهمید که کدام SSD ها برای آن مناسب هستند. البته مراجعه به سایت سازنده لپ تاپ هم می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
امروزه انواع مختلفی از حافظه های SSD در ضخامت ها و ابعاد متنوع در بازار مصرف وجود دارند. یکی از فاکتورهای مهمی که برای خرید باید مد نظر قرار دهید، این است که درایو دارای رابط سازگار با مدل لپ تاپ باشد.
در بیشتر لپ تاپ های امروزی درایوهای 2.5 اینچی که دارای ضخامت 7 میلی متر هستند، به کار برده شده است. در حالی که در رایانه های باریک تر درایوهای 1.8 اینچی تعبیه می شوند. بنابراین قبل از خرید مطمئن شوید که در دستگاه شما کدام یک از این درایوها وجود دارد و بعد متناسب با آن SSD را خریداری کنید.
پشتیبان گیری از اطلاعات
در مرحله بعدی از نصب اس اس دی لازم است که از فایل های ذخیره شده در سیستم نسخه پشتیبان تهیه نمایید. برای گرفتن بکاپ می توانید از یک درایور خارجی یا درایو USB استفاده کنید و فایل های مهم را روی آن انتقال دهید. همچنین این امکان را دارید که اطلاعات خود را در فضاهای ذخیره سازی ابری همچون گوگل درایو یا دراپ باکس ذخیره کنید.
قرار دادن هارد جدید در لپ تاپ
پس از آماده سازی مقدمات کار اکنون زمان آن رسیده که طبق مراحل زیر SSD جدید را جایگزین هارد قدیمی نمایید:
- نخست باتری لپ تاپ را خارج سازید
- پیچ هایی را که در قسمت پشت آن وجود دارد، باز کنید.
- سپس پنل پشتی را بردارید تا بتوانید هارد را ببینید.
- جهت برداشتن هارد دیسک قدیمی لازم است که پیچ مربوط به آن را نیز باز نمایید. پس از آن دیسک را اندکی بکشید و اسلاید را از بخش SATA جدا سازید.
- قاب پلاستیکی اطراف هارد را بردارید و کنار بگذارید. توجه داشته باشید که بعدا باید این قاب را به SSD جدید اتصال دهید.
- هارد SSD جدید را جایگزین حافظه HDD کنید و پشت لپتاپ را ببندید.
- مراحل نصب اس اس دی به پایان رسید، اکنون دستگاه را روشن کرده و عملکرد SSD جدید را تست کنید.
برای انجام تست سرعت ssd کلیک کنید
نحوه نصب هارد SSD در کامپیوتر دسکتاپ
برای نصب هارد SSD در رایانه های PC به کابل SATA و پیچ گوشتی نیاز دارید. پس از این که ابزارهای لازم را آماده کردید، مراحل نصب را به صورت زیر طی کنید:
- کامپیوتر دسکتاپ را خاموش نمایید و کابل های آن را جدا سازید.
- سپس کیس را به محلی که خشک و بدون فرش باشد، انتقال دهید. بهتر است از دستبندهای ضد اصطکاک استفاده کنید تا الکتریسیته ساکن بدن شما تخلیه شود. می توانید این کار را با لمس یک جسم فلزی نیز انجام دهید.
- در مرحله بعد پیچ های کیس را به دقت باز کنید.
- اکنون باید کابل پاور و همچنین دیتای هارد HDD را جدا سازید. به این منظور تنها کافی است کابل را در جهت بیرون بکشید. البته بعضی از کابل ها را باید فشار دهید تا خارج شوند.
- پیچ های درایو قدیمی را از طریق پیچ گوشتی باز کنید و آن را بیرون بیاورید.
- برای نصب اس اس دی جدید آن را در محفظه کیس بگذارید و با پیچ گوشتی در محل قرارگیری خود محکم کنید.
- کابل ها را به هارد جدید متصل نمایید.
- چنانچه می خواهید هارد قدیمی را برندارید و همزمان از هر دو حافظه قدیمی و جدید استفاده نمایید، باید یک کابل اضافی در اختیار داشته باشید.
- یک سمت کابل دیتا SATA را به قسمت پشت SSD جدید وصل کنید و طرف دیگر را هم به مادربرد اتصال دهید.
- سپس کابل اتصال برق SATA را از بخش منبع تغذیه به SSD متصل نمایید.