اشتراک گذاری
  • خانه
  • مقالات
  • معایب و مزایای استفاده از هارد لپ تاپ SSD نسبت به HDD

معایب و مزایای استفاده از هارد لپ تاپ SSD نسبت به HDD

ممکن است شما نیز به دنبال معایب و مزایای SSD و مقایسه با HDD باشید. دیسک سخت یا HDD که امروزه به عنوان ارزان ترین تجهیزات ذخیره سازی شناخته می شود، دارای حداکثر 15000 چرخش در دقیقه است. اما SSD که به عنوان دیگر تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات به شمار می رود، دارای حجم بیشتر و قیمت بالاتری است. در ادامه به مزایا و معایب SSD اشاره خواهیم کرد و آن را با HDD مقایسه می کنیم. ما را در ادامه دنبال کنید.

معایب و مزایای SSD و مقایسه با HDD

بررسی مزایای حافظه SSD

حافظه SSD که در آن اطلاعات روی میکرو تراشه ها ذخیره شده، دارای مزایایی است. در این بخش به مزایای SSD اشاره خواهیم کرد:

سرعت بالاتری دارد

در مبحث معایب و مزایای SSD و مقایسه با HDD باید ابتدا به سرعت بالاتر اشاره کنیم. کامپیوتری که دارای حافظه SSD است، سریعا بوت می شود، اما در هارد HDD زمان بیشتری نیاز است که فرایند بوت شدن سیستم  انجام شود.

کامپیوتری که به SSD مجهز شده است، سریع تر راه اندازی و اجرا شده و قادر به انتقال سریع تر فایل ها می باشد. همانطور که می دانید، کامپیوترهایی که دارای سرعت بالایی برای بازی یا کسب و کار باشند، می توانند روند انجام کارها را بهبود بخشیده و اثرگذار باشند.

با توجه به اینکه در حافظه SSD تراشه ها وجود دارند، امکان دسترسی سریع تر به اطلاعات وجود دارد. اما در HDD که اطلاعات در جاهای مختلفی از دیسک ذخیره سازی می شود، دسترسی و خواندن اطلاعات با محدودیت روبرو شده و سرعت خواندن اطلاعات کاهش می یابد. با مقایسه حافظه SSD و HDD متوجه خواهید شده که سرعت حافظه SSD در اغلب مواقع حدودا 30 درصد از HDD بالاتر است.

مصرف انرژی کمتری دارد

یکی دیگر از مزایای SSD این است که انرژی کمتری مصرف می کند. با توجه به اینکه حافظه SSD حرکت مکانیکی ندارد، به طور پیوسته برق استفاده نکرده و انرژی مصرف شده آن از طریق اصطکاک و نویز هدر نمی رود. به این ترتیب حافظه SSD را می توان کارآمدتر و کم مصرف تر به شمار آورد.

از آنجا که در حافظه HDD بازوی متحرک و دیسک وجود دارد، مصرف انرژی برق در آن بیشتر شده و توان مصرفی آن بالاتر می رود. بنابراین در کامپیوترهای سرور به کار بردن حافظه SSD می تواند به کاهش هزینه برق مصرفی کمک کند. مصرف برق حافظه HDD در مقایسه با SSD حدودا 5 برابر بیشتر است. چرا که به دلیل وجود حرکات مکانیکی در HDD، گرما و اصطکاک زیادی ایجاد می شود.

سر و صدای کمتری دارد

در ادامه بررسی معایب و مزایای SSD و مقایسه با HDD، باید به صدای کمتر SSD اشاره کرد. طبیعی است که همه هارد درایورها در زمان کار کردن کمی سر و صدا تولید می کنند. اما هاردهای HDD که سریع تر هستند، به دلیل سرعت بالای چرخش دیسک، سر و صدای آن ها بیشتر است.

اما هاردهای SSD شباهت زیادی به فلش دارند و غیر مکانیکی بوده و سر و صدایی تولید نمی کنند. از دیگر مزایای SSD این است که به دلیل نداشتن حرکت مکانیکی، لرزشی نیز در کامپیوتر ایجاد نمی کند. اما در دیسک های HDD، به علت وجود حرکات مکانیکی، در هنگام ذخیره سازی و خواندن اطلاعات لرزش ایجاد می شود.

دوام بالاتری دارد

با توجه به اینکه در دیسک های HDD قطعات متحرک وجود دارد، احتمال آسیب رسیدن به آن ها نیز افزایش می یابد. اما اخیرا در حافظه SSD هوش ذخیره سازی افزوده شده به کنترل، باعث جلوگیری از نشت داده ها و خرابی آن شده است.

هارد SSD قطعات متحرک ندارد و در هنگام وارد شدن ضربه به لپ تاپ و یا لرزش آن، از داده های شما محافظت می شود. در صورتی که احتمال می دهید که فشار یا ضربه به تجهیزات وارد می شود، توصیه می شود از هارد SSD استفاده کنید. چرا که نگهداری هارد HDD به مراقبت و توجه زیادی نیاز دارد.

اندازه کوچک تر و وزن سبک تری دارد

اندازه کوچک تر و وزن سبک تر به عنوان یکی از مهم ترین مزایای SSD شناخته می شود. از آنجا که درایوهای سخت از دیسک های چرخان برخوردار هستند، امکان تولید نمونه های کوچک تر آن ها با محدودیت مواجه است. به این ترتیب امروزه به منظور ذخیره سازی اطلاعات از حافظه SSD استفاده می کنند.

بررسی معایب حافظه SSD

حافظه SSD همانطور که دارای مزایایی است، از برخی معایب نیز برخوردار می باشد. در این بخش به معایب SSD خواهیم پرداخت:

قیمت بالاتری دارد

حافظه SSD با توجه به مزایایی که دارد، در مقایسه با HDD از قیمت بالاتری برخوردار است. قیمت حافظه SSD را با توجه به حجم های متفاوت آن تعیین کرده و متفاوت است.

ظرفیت ذخیره سازی محدودی دارد

حافظه های SSD که امروزه در بازار وجود دارند، ظرفیت محدودی داشته و 128 گیگا بایت هستند. چرا که میزان ظرفیت ذخیره سازی حافظه SSD می تواند در قیمت کلی سیستم اثرگذار باشد.

طول عمر کمتری دارد

حافظه ها به مرور زمان دچار فرسودگی شده و عمر آن ها کم خواهد شد. حافظه های SSD نیز از این قاعده مستثنی نیستند. چرا که هر سلول در این حافظه می تواند به دفعات محدودی نوشته و خوانده شود. اما در حال حاضر با پیشرفت چشمگیری که در فناوری ایجاد شده، عمر این قطعات و تجهیزات نیز افزایش یافته است.

حافظه HDD نیز با توجه به حرکات مکانیکی، احتمال آسیب دیدگی و فرسودگی آن نیز زیاد است. بنابراین عمر کمی داشته، اما در هارد HDD برخلاف حافظه SSD، هیچ محدودیتی برای تعداد دفعات خواندن و نوشتن وجود ندارد.

امکان بازیابی اطلاعات ندارد

یکی دیگر از معایب SSD نداشتن قابلیت بازیابی اطلاعات است. با خرابی و از کار افتادن هارد HDD، امکان بازیابی اطلاعات تا حدودی وجود دارد. اما در حافظه SSD این کار امکان پذیر نمی باشد.

بررسی معایب حافظه SSD

در دسترس نیست

در بررسی معایب و مزایای SSD و مقایسه با HDD باید به میزان دسترسی به آن ها نیز اشاره کنیم. حافظه SSD در مقایسه با HDD کمتر در دسترس است و در بازار کمتر یافت می شود. پیدا کردن یک هارد اینترنال یا اکسترنال در بازار بسیار راحت تر از یافتن حافظه SSD است.

مقایسه کلی حافظه HDD و SSD

با توجه به مواردی که در مبحث معایب و مزایای SSD و مقایسه با HDD اشاره کردیم، به این نتیجه می رسیم که برای کامپیوترهای شخصی خود احتیاج نیست تمام حافظه آن از نوع SSD باشد. بنابراین می توانید یک هارد SSD با ظرفیت 128 گیگا بایت برای درایو اصلی و نصب سیستم عامل استفاده کنید و برای ذخیره سازی اطلاعات فرعی و کم کاربرد، هارد HDD را به کار ببرید.

با این روش به صرفه، علاوه بر سرعت بخشیدن به بوت شدن سیستم، خیال شما از فضای ذخیره سازی اطلاعات و هزینه ها آن آسوده می شود. اما در صورتی که جزو کاربرانی هستید که سرعت اجرای برنامه ها و بازی ها برای شما اهمیت دارد، پیشنهاد می کنیم حافظه SSD تهیه کنید. اما چنانچه قصد دارید فایل های حجیم را ذخیره سازی کنید، می توانید از حافظه HDD استفاده کنید.

Rate this post