یکی از پرطرفدارترین حافظههای قابل حمل، کارت حافظه است که آن را با نامهای دیگری مانند: SD Card، رم و مموری کارت هم میشناسند. کارت حافظه به دلیل برخوردار بودن از اندازه بسیار کوچک و فضای ذخیرهسازی متنوع برای نگهداری اطلاعات مختلف، اینچنین در بین کاربران محبوب شده است؛ به گونهای که همه کاربران دستگاههای هوشمند مانند: موبایل و تبلت از یک کارت حافظه درون دیوایس خود استفاده میکنند. اما این حافظه دوست داشتنی گاهی اوقات هم دردسر ساز میشود، به گونهای که ممکن است آن را درون گوشی خود قرار دهیم اما خوانده نشود، یا اینکه کارت حافظه را درون رم ریدر قرار دهیم و به سیستم متصل کنیم اما خوانده نشود. اما آیا میدانید چرا کارت حافظه خوانده نمیشود؟ در ادامه این مطلب با بررسی دلایل مشکل نخواندن کارت حافظه و بررسی راهکارهای مختلف برای برطرف کردن آن آشنا خواهید شد.
چرا کارت حافظه در گوشی خوانده نمیشود؟
گاهی اوقات مشکل نخواندن کارت حافظه، مربوط به خود کارت حافظه است؛ اما گاهی اوقات هم مربوط به گوشی است. جهت اینکه مطمئن شوید ایراد از کارت حافظه است، به شما پیشنهاد میکنیم که آن را در یک گوشی دیگر قرار داده و تست کنید. اگر باز هم با مشکل شناسایی نشدن مموری کارت گوشی روبهرو شدید، مطمئن باشید که اشکال از خود کارت حافظه است. یا اینکه کارت حافظه را درون رم ریدر قرار دهید و صحت عملکرد آن را بر روی سیستم خود تست کنید.
برای اینکه تشخیص دهید مشکل نخواندن کارت حافظه از گوشی است، باید یک کارت حافظه دیگر را درون گوشی خود تست کنید و درصورتی که باز هم مشکل شناسایی نشدن مموری کارت در گوشی وجود داشت، مطمئن باشید که ایراد از گوشی شماست. بنابراین باید موبایل خود را به مرکز تعمیرات موبایل بسپارید تا تعمیرکاران مشکل سختافزاری آن را برطرف کنند. در ادامه دلایل شناسایی نشدن کارت حافظه توسط گوشی را بررسی خواهیم کرد
فایل سیستم بر روی فرمت اشتباهی قرار دارد
گاهی اوقات فایل سیستم کارت حافظه به ویژه SD کارتهایی که از ظرفیت بالایی برخوردار هستند، به اشتباه بر روی فرمت exFAT قرار میگیرد و برخی تلفنهای هوشمند نمیتوانند این فایل سیستم را شناسایی کنند؛ از اینرو مشکل نخواندن کارت حافظه بروز میدهد. برای برطرف کردن این مشکل باید کارت حافظه خود را درون یک رم ریدر قرار دهید، آن را به سیستم متصل کنید و پس از فرمت کردن کارت حافظه، فرمت آن را به FAT32 تغییر دهید. جهت تغییر فرمت کارت حافظه نیز میتوانید از نرمافزارهای مختص این کار استفاده کنید.
گوشی از مموری کارت پشتیبانی نمیکند
اگر یک کارت حافظه جدید خریداری کردهاید، و پس از قرار دادن آن در گوشی با پیغام “SD Card not insert” روبهرو شدید، لازم است بدانید که گوشی هوشمند شما از کارت حافظه جدید پشتیبانی نمیکند. مشکل نخواندن کارت حافظه به دلیل عدم پشتیبانی گوشی از مموری کارت، دو دلیل اصلی دارد؛ یا اینکه ظرفیت کارت حافظه جدید، بیشتر از ظرفیتی است که گوشی شما از آن پشتیبانی میکند؛ یا اینکه گوشی هوشمند شما قدیمی است و به همین دلیل قادر به پشتیبانی از کارت حافظه جدید نیست.
خرابی پایههای اتصال مموری کارت
مطمئناً بارها شنیدهاید که اگر کارت حافظه را به درستی در پورت مخصوص به آن قرار ندهید، با مشکل نخواندن کارت حافظه روبهرو خواهید شد. اما جدا از این مسئله، تخریب پایههای اتصال مموری کارت نیز میتواند دلیل دیگری برای بروز مشکل نخواندن کارت حافظه توسط گوشی باشد. تنها راه حل این مشکل نیز تعویض کارت حافظه است.
یک اپلیکیشن خاص با کارت حافظه مشکل دارد
گاهی اوقات عدم شناسایی کارت حافظه توسط یک یا چند اپلیکیشن خاص موجب بروز مشکل نخواندن کارت حافظه میشود. برای رفع این مشکل کافیست به بخش تنظیمات اپلیکیشنهایی که با مشکل عدم شناسایی کارت حافظه روبهرو هستند، بروید و حافظه پیش فرض آنها را از حافظه داخلی به حافظه خارجی تغییر دهید.
کارت حافظه فرمت نشده است
فرض کنید از یک کارت حافظه در گوشی نوکیا استفاده میکردهاید و اکنون یک گوشی جدید سامسونگ خریدهاید؛ از اینرو کارت حافظه خود را از گوشی نوکیا به گوشی سامسونگ منتقل میکنید، اما متاسفانه با مشکل بالا نیامدن رم گوشی روبهرو میشوید. به نظر شما این موضوع دلیل بروز مشکل نیست؟ درواقع هر گوشی تنظیمات منحصربهفردی را بر روی کارت حافظه اعمال میکند، از اینرو زمانی که کارت حافظه خود را از یک گوشی به گوشی دیگری منتقل میکنید، مشکل نخواندن کارت حافظه در گوشی به وجود میآید. به این دلیل که گوشی جدید قادر به شناسایی تنظیماتی نیست که قبلا بر روی کارت حافظه اعمال شده است؛ از اینرو نمیتواند کارت حافظه را شناسایی کند و اطلاعات آن را نمایش دهد. بنابراین بهتر است قبل از انتقال دادن کارت حافظه خود به یک گوشی جدید آن را فرمت کنید
رفع مشکل نخواندن کارت حافظه در گوشی
کارت حافظه را تمیز کنید
یکی از دلایلی که پس از گذشت مدت زمانی موجب بروز مشکل نخواندن کارت حافظه میشود، تجمع گرد و غبار در شیارهای تعبیه شده بر روی گوشی هوشمند، مانند پورت SD کارت است. بنابراین شاید بتوانید با تمیز کردن کارت حافظه، مشکل شناسایی نشدن حافظه SD توسط گوشی را برطرف کنید. برای انجام این کار ابتدا باید گوشی هوشمند خود را خاموش کنید، سپس کارت حافظه را از آن خارج کنید و با استفاده از یک کمپرس هوا گرد و غبار روی آن را تمیز کنید؛ با استفاده از یک پنبه که به الکل آغشته شده باشد، به آرامی سطح کارت حافظه را پاک کنید؛ و درنهایت صبر کنید تا کارت حافظه خشک شود و آن را مجددا در گوشی قرار داده و گوشی خود را روشن کنید.
دادههای کارت حافظه را پاک کنید
گاهی اوقات گوشی هوشمند قادر به شناسایی کارت حافظه است، اما هیچ یک از اطلاعات و دادههای آن را نمایش نمیدهد. جهت رفع این مشکل باید کارت حافظه و دادههای آن را پاک کنید. اما ابتدا رم خود را با استفاده از رم ریدر به سیستم وصل کنید و از اطلاعات خود بک آپ بگیرید؛ سپس مجددا کارت حافظه را درون گوشی قرار دهید و از منوی تنظیمات به بخش Storage بروید و گزینه EraSe SD Card را انتخاب کنید، تا دادههای روی کارت حافظه پاک شوند. اکنون میتوانید اطلاعات کارت حافظه خود را از داخل سیستم مجددا بر روی آن ذخیره کنید و با قرار دادن کارت حافظه درون گوشی، تمام دادهها و اطلاعات آن را به راحتی مشاهده کنید.
با کامپیوتر، کارت حافظه را اسکن کنید
اگر گوشی هوشمند شما با مشکل نخواندن کارت حافظه و پیغام This device dose not support this SD card روبهرو شد، مطمئن باشید که کارت حافظه شما دچار یکسری اختلالات نرمافزاری شده است؛ از اینرو توسط دستگاه شما شناسایی نمیشود. البته بهتر است با تست کارت حافظه مطمئن شوید، که مشکل از خود کارت حافظه است یا گوشی. برای انجام این کار باید رم خود را درون یک رم ریدر قرار دهید و به کامپیوتر یا لپ تاپ متصل کنید، اگر سیستم شما توانست رم را شناسایی کند یعنی اینکه مشکل از گوشی هوشمند شماست؛ اما اگر با مشکل شناسایی نشدن مموری کارت در کامپیوتر روبهرو شدید، یعنی اینکه مشکل از کارت حافظه است.
بنابراین باید با استفاده از اسکن کارت حافظه، اختلالات نرمافزاری به وجود آمده برای آن را برطرف کنید. به گونهای که پس از اتصال کارت حافظه به کامپیوتر در پنجره ویندوز اکسپلورر بر روی کارت حافظه کلیک راست کرده، گزینه Properties را انتخاب کنید و از زبانه Tools گزینه Error Checking را انتخاب کنید، تا پروسه اسکن کارت حافظه آغاز شود.
کارت حافظه را فرمت کنید
اگر همزمان با مشکل نخواندن کارت حافظه در گوشی با مشکل شناسایی نشدن مموری کارت در لپ تاپ نیز مواجه شدهاید، باید بدانید که مشکل از کارت حافظه شماست؛ و به احتمال زیاد دچار اختلال سختافزاری شده است. اما اگر این مشکل تنها در گوشی شما وجود دارد، میتوانید با اتصال کارت حافظه به لپ تاپ و فرمت کردن کارت حافظه آن را برطرف کنید. البته فراموش نکنید که قبل از فرمت کردن کارت حافظه اطلاعات آن را به لپ تاپ انتقال دهید.
بازیابی اطلاعات کارت حافظه
مرکز بازیابی اطلاعات به عنوان تخصصیترین مرکز در زمینه ریکاوری اطلاعات کارت حافظه، از مهندسین و کارشناسان زبدهای برخوردار است که در این زمینه دانش و مهارت ویژهای دارند. علاوهبر این با استفاده از بهروزترین تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری به بازیابی اطلاعات کارت حافظه میپردازند. البته خدمات ویژه این مرکز تنها به بازیابی اطلاعات کارت حافظه محدود نمیشود؛ بلکه مرکز بازیابی اطلاعات، خدمات مربوط به بازیابی اطلاعات هارد و تعمیرات آن را نیز به صورت کاملا حرفهای و تخصصی به کاربران ارائه میدهد.
چرا کارت حافظه در گوشی خوانده نمی شود؟
کارت حافظه آلوده و دچار غبار شده است
یکی از دلایلی که باعث شناسایی نشدن کارت حافظه در گوشی یا تبلت شما می شود، گرد و غبار یا کثیفی روی کارت است. گرد و غبار مانع از تشخیص صحیح کارت توسط دستگاه می شود. بنابراین، هر چند وقت یکبار کارت حافظه خود را از دستگاه خارج کرده و آن را تمیز کنید. برای این کار، ابتدا دستگاه خود را خاموش کنید، سپس کارت حافظه را از شیار خود خارج کنید. با استفاده از یک پارچه نرم و تمیز، گرد و غبار یا آلودگیهای احتمالی را از روی کارت پاک کنید. بعد از اطمینان از تمیزی کارت، آن را دوباره در شیار خود قرار داده و دستگاه را روشن کنید.
آسیب دیدن کارت حافظه
با توجه به طراحی نازک و باریک گوشیهای هوشمند جدید، شیار کارت حافظه نیز کوچکتر و ظریفتر شده است. این موضوع احتمال آسیب دیدن کارت حافظه را افزایش می دهد. عواملی مانند خارج کردن مکرر کارت از دستگاه یا نگهداری نادرست آن به کارت حافظه آسیب می رسانند. علاوه بر این، اگر باتری گوشی شما تعویض شده است و از باتریهای غیر اصلی استفاده میکنید، احتمال آسیب به کارت حافظه نیز وجود دارد. در صورتی که کارت حافظه قدیمی دارید احتمال این که از قبل دچار آسیب شده باشد وجود دارد و شما تلاش میکنید که دوباره از آن استفاده کنید. در این صورت، باید به سلامت کارت حافظه خود توجه کنید.
زنگزدگی بخش فلزی کارت حافظه
خارج کردن مکرر کارت حافظه از شیار آن باعث زنگزدگی یا پیچیده شدن سیمهای فلزی شیار کارت SD می شود. اگر با این مشکل مواجه شدید، گوشی خود را خاموش کنید و کارت حافظه را خارج کنید. در صورتی که بخش فلزی کارت زنگ زده باشد، با استفاده از پاککن، زنگار را از روی سیمهای فلزی پاک کنید تا کارت بهطور صحیح شناسایی شود. اگر سیمها پیچ خوردهاند، آنها را به آرامی صاف کنید.
آلودگی کارت حافظه به ویروس یا بدافزار
یکی از مشکلات رایج در شناسایی نشدن کارت حافظه، آلودگی آن به ویروسها یا بدافزارها است. بسیاری از کاربران برای انتقال دادهها، کارت حافظه را از یک دستگاه به دستگاه دیگر منتقل میکنند و بعضی از برنامهها حاوی بدافزارهایی هستند که به کارت حافظه آسیب میزنند. برای حل این مشکل، کارت حافظه را از طریق کارتخوان به یک رایانه متصل کرده و با استفاده از نرمافزار آنتیویروس آن را اسکن کنید. در صورتی که مشکل همچنان پابرجا بود، فرمت کردن کارت حافظه راهحل مناسبی است.