با وجود حجم بالای اطلاعات برای نگهداری و ذخیره سازی، قطعا کاربران به شیوه های مختلفی برای ذخیره سازی داده های شان نیاز دارند. با کمک بهترین روش های ذخیره سازی اطلاعات می توان از اطلاعات مهمی مانند عکس ها و ویدئوهای شخصی، اسناد مهم کاری و ایمیل ها و مواردی از این دست نگهداری کرد. روش های مختلفی برای ذخیره سازی داده ها وجود دارد اما قطعا برای حفظ امنیت اطلاعات باید به دنبال انتخاب مطمئن ترین روش ذخیره اطلاعات بود.
استفاده از این روش ها باید بر اساس حجم داده ها، میزان اهمیت آنها، اهمیت میزان دسترسی به اطلاعات و مواردی از این دست صورت بگیرد. به همین جهت در ادامه این مطلب، بهترین روش های ذخیره سازی اطلاعات را بررسی کرده و شما را با مزایا و مشکلات هر روش و محدودیت هایی که دارند آشنا می کنیم.
سیستم NAS یکی از بهترین روش های ذخیره سازی اطلاعات
یکی از بهترین، پیشرفته ترین و مطمئن ترین روش ها برای ذخیره سازی اطلاعات، استفاده از سیستم های NAS است. این روش خصوصا برای ذخیره سازی داده های حجیم و اطلاعات سرورها کاربرد دارد. این روش در واقع روش ذخیره سازی متصل به شبکه است که در آن از یک سرور به نام NAS برای ذخیره کردن داده ها استفاده می شود. NAS مخفف عبارت Network-Attached Storage است.
نکته جالبی که این روش را به یکی از بهترین روش های ذخیره سازی اطلاعات تبدیل می کند، امکان ذخیره سازی بی سیم و با سیم اطلاعات از این طریق است. مهم ترین مزیت استفاده از سرورهای NAS برای ذخیره کردن اطلاعات این است که می توان با استفاده از آنها حجم بسیار بالایی از اطلاعات را بدون هیچ محدودیتی ذخیره سازی کرد. این سرورها می توانند به صورت همزمان اطلاعات را از چندین سیستم مجزا دریافت کرده و آنها را ذخیره کنند.
مزیت دیگر این روش این است که می توان با برنامه ریزی سرور، امکان ذخیره سازی خودکار داده ها و بکاپ گیری را داشت. امنیت اطلاعات در استفاده از این روش نیز بالاست. با این حال سیستم NAS مشکلات و چالش هایی نیز دارد که مهم ترین آن راه اندازی و تهیه تجهیزات آن است.
ریکاوری سرور در محل
استفاده از فضای ذخیره سازی ابری برای ذخیره سازی داده ها
فضاهای ذخیره سازی ابری یکی دیگر از بهترین روش های ذخیره سازی اطلاعات است. این روش غیر فیزیکی می تواند امکان ذخیره کردن راحت و بدون دردسر اطلاعات را فراهم کند. مزیت مهم استفاده از این روش امنیت بالای آن است. ذخیره کردن اطلاعات از این طریق کاملا امن است و ریسک از بین رفتن داده ها وجود ندارد. از طریق فضاهای ابری می توان اطلاعات را در هر جایی ذخیره کرد و در هر شرایطی به آنها دسترسی داشت. این سرویس های ابری توسط شرکت های بسیار بزرگی مانند آیکلود، گوگل درایو و دراپ باکس ارائه می شود.
این روش را می توان به عنوان مطمئن ترین روش ذخیره اطلاعات نیز در نظر گرفت. با این حال مشکل استفاده از این روش محدودیت در فضای ذخیره سازی است. میزان فضای ذخیره سازی ارائه شده توسط هر شرکت متفاوت است و هر شرکت یک میزان فضای ذخیره سازی رایگان محدود را در اختیار کاربران قرار می دهد. مشکل دیگر این روش این است که در صورت عدم دسترسی به اینترنت نمی توان به اطلاعات ذخیره شده در فضای ابری نیز دسترسی یافت.
کمک گرفتن از درایوهای اکسترنال برای ذخیره کردن اطلاعات
روش های فیزیکی همچنان از روش های محبوب ذخیره سازی داده ها هستند. درایوهای اکسترنال قطعا می توانند جزو بهترین روش های ذخیره سازی اطلاعات باشند. این درایوها خود دسته بندی های خود را دارند و شامل درایوهای SSD و HDD می شوند. درایوهای HDD، درایوهای نصب شده در سیستم های کامپیوتری اند که در مواردی می توان آنها را ارتقا داد. انواع هارد اکسترنال SSD نیز می توانند با وصل شدن به کامپیوتر و لپ تاپ برای ذخیره کردن اطلاعات مورد استفاده قرار بگیرند. این درایوها را می توان همیشه به همراه داشت و دسترسی به اطلاعات روی آنها بسیار راحت است.
استفاده از این روش ها بسیار ساده است و برای همه امکان پذیر است. از طرفی تنوع درایوهای موجود بسیار بالاست و می توان از برندهای مختلف و با ظرفیت های ذخیره سازی دلخواه آنها را تهیه کرد. با این حال محدودیت هایی نیز در این روش وجود دارد. اول این که استفاده از درایوهای اکسترنال ریسک خراب شدن و از دست رفتن اطلاعات را دارد. هزینه خرید این درایوها نیز بالاست و همین برای برخی از کاربران یک چالش است. در خصوص درایوهای HDD خطر از دست رفتن اطلاعات و نیاز به بازیابی اطلاعات از دست رفته هارد همیشه بالاست. گاهی اوقات حتی امکان تعمیر هارد دیسک نیز وجود ندارد.
استفاده از فلش USB برای ذخیره کردن داده ها
یکی دیگر از گزینه ها به عنوان بهترین روش های ذخیره سازی اطلاعات، استفاده از فلش است. فلش ها حافظه های ذخیره سازی کوچک و در دسترسی هستند که می توانند به راحتی میزان مشخصی از اطلاعات را در خود نگه دارند. استفاده از این روش آسان است، چرا که دسترسی به فلش بسیار راحت است. مهم تر این که سرعت انتقال داده ها معمولا بالاست و می توان به راحتی فلش ها را با خود حمل کرد و همیشه به همراه داشت.
با این حال ایرادات و محدودیت های زیادی متوجه این روش ذخیره سازی است. حافظه فلش همیشه امکان ویروسی شدن و از دست رفتن اطلاعات را دارد. از طرفی این حافظه ها به راحتی با ضربه یا آب خوردگی آسیب می بینند و اطلاعات شان از بین می رود. نکته مهم تر این که کاربران برای ذخیره سازی اطلاعات روی حافظه فلش محدودیت فضای ذخیره سازی را دارند و این گزینه تنها برای ذخیره کردن اطلاعاتی با حجم کم مناسب است.
استفاده از دیسک های سنتی برای ذخیره سازی فایل ها
در نهایت آخرین گزینه لیست بهترین روش های ذخیره سازی اطلاعات، استفاده از دیسک های سنتی و قدیمی DVD و CD است. این روش ها در گذشته اصلی ترین روش های ذخیره سازی داده ها بودند اما قطعا امروزه با وجود گزینه های پیشرفته تر کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال بدون شک می توان آن را به عنوان مطمئن ترین روش ذخیره اطلاعات در نظر گرفت.
با استفاده از این روش می توان در امن ترین حالت ممکن اطلاعات را در دسترس دیگران قرار داد یا این که آنها را در جایی نگهداری کرد با این حال این روش محدودیت های بسیار زیادی دارد، از جمله این که میزان فضای ذخیره سازی موجود در این دیسک ها بسیار محدود و کم است و قطعا نمی توان اطلاعات بسیار زیادی را روی آنها ذخیره کرد.
خرید تعداد بالای این دیسک ها هم هزینه بر است. نکته مهم تر این که همیشه خطر گم شدن، شکستن دیسک ها یا خراب شدن شان وجود دارد. در نهایت محدودیت استفاده از این روش ها در برخی از سیستم های جدید مشهود است، چرا که در بسیاری از لپ تاپ ها دیگر خبری از درایو مخصوص دیسک های DVD یا CD نیست. به این ترتیب نمی توان همیشه از این دیسک ها در تمامی سیستم ها استفاده کرد.