اشتراک گذاری

آموزش ارتقا هارد لپ تاپ

ارتقا هارد لپ تاپ باعث می ‌شود سرعت بوت شدن و اجرای برنامه ‌ها به طور قابل توجهی افزایش پیدا کند. این اقدام علاوه بر این که موجب کاهش مصرف انرژی می‌ شود، تاخیر در انجام کارهای چند وظیفه‌ ای را نیز به حداقل می‌ رساند. با توجه به این که سرعت هارد HDD پایین است، اکثر کاربران تمایل دارند با استفاده از درایوهای SSD سرعت انتقال اطلاعات را بالاتر ببرند. در این مقاله نحوه ارتقای هارد لپ تاپ را به شما خواهیم آموخت، پس لطفاً ما را همراهی کنید.

آموزش-ارتقا-هارد-لپ-تاپ

نکات مهمی که قبل از ارتقا هارد لپ تاپ باید به آن توجه داشته باشید

برای این که درایو HDD لپ تاپ خود را با درایو SSD جایگزین کنید، نخست باید نحوه دسترسی به هارد دیسک را بررسی نمایید. در برخی از دستگاه ‌ها از طریق پنل قسمت پشت یا پایین کامپیوتر دسترسی به هارد دیسک امکان ‌پذیر می‌ شود. در حالی که در بعضی مدل‌ های دیگر قسمت پشت نوت بوک مهروموم شده است. بنابراین باید برای دسترسی به درایو دفترچه راهنمای محصول را مطالعه کنید.

نکته دیگری که در رابطه با ارتقا هارد لپ تاپ باید به آن توجه داشته باشید، بررسی فرم فاکتور درایو است. یعنی قبل از جایگزینی دیسک جدید باید مطمئن شوید که محفظه کافی برای نصب حافظه SSD وجود دارد. امروزه بیشتر نوت بوک ‌های موجود در بازار مجهز به درایوهای 2.5 اینچی هستند. اما برخی لپ‌ تاپ های قابل حمل ممکن است دارای هارد 1.8 اینچی باشند. به همین دلیل ضروری است درایوی را تهیه کنید که با مدل کامپیوتر شما سازگاری داشته باشد.

پیش نیازهای ارتقا هارد نوت بوک

پس از بررسی دستگاه، اکنون نوبت به آن می‌ رسد که پیش نیازهای لازم برای ارتقا هارد نوت بوک را به شرح ذیل آماده سازید:

این مقاله را از دست ندهید : آموزش رمز گذاشتن روی هارد اکسترنال

  • تهیه درایوSSD مناسب

همان طور که گفته شد، ابتدا باید بررسی کنید که برای لپ تاپ شما درایو 2.5 اینچی در نظر گرفته شده، یا 1.8 اینچی. علاوه بر آن درایوهای 2.5 اینچی در ضخامت ‌های 7 میلی متر یا 9.5 میلی ‌متر و ظرفیت‌ های متنوع تولید می‌ شوند. بنابراین یکی از ملزومات ارتقا هارد لپ تاپ تهیه یک درایو با اندازه و ضخامت مناسب است.

متخصصین مرکز بازیابی اطلاعات تهیه درایوهای SSD با ظرفیت 250 و 500 گیگابایت را پیشنهاد می ‌دهند. البته اگر ویندوز 10 یا 11 استفاده می ‌کنید، بهتر است به سراغ دیسک‌ هایی با ظرفیت 500 گیگابایت بروید. همچنین از نظر ضخامت  انتخاب مدل های 9.5 میلی ‌متر نتیجه بهتری به دنبال دارد.

  • خریداری باکس تبدیل

قبل از این که حافظه HDD را با درایو پرسرعت SSD تعویض نمایید، لازم است هارد دیسک SSD کلون شود. به این منظور تهیه باکس هارد اکسترنال ساتا در نسخه USB 3.0 مناسب است.

  • هارد اکسترنال مجزا

برای بکاپ گیری از داده‌ های خود نیاز به یک هارد اکسترنال مجزا دارید تا بتوانید فایل‌ های حجیم را در آن ذخیره کنید.

  • تهیه پیچ گوشتی‌ مخصوص برای باز کردن پنل لپ‌ تاپ

پیچ‌ های پنل پشتی نوت بوک ساختار ظریفی دارند. از این رو برای باز کردن آن ها نیاز به پیچ گوشتی مخصوص خواهید داشت.

این مطلب مفید رو از دست نده : آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز ۱۱

مراحل ارتقای هارد لپ تاپ

ارتقا هارد لپ تاپ روند نسبتا پیچیده‌ ای دارد، بنابراین اگر در این زمینه مبتدی هستید کار را به یک متخصص واگذار کنید. به طور کلی مراحل جایگزین کردن حافظه HDD با SSD به صورت زیر است:

بکاپ گیری از اطلاعات

پیش از تعویض هارد ضروری است از تمام اطلاعات موجود در رایانه خود بکاپ تهیه کنید. سپس این داده‌ ها را در یک حافظه اکسترنال بریزید تا بتوانید آن ها را به هارد جدید انتقال دهید. برای پشتیبان ‌گیری می ‌توانید از نرم ‌افزارهای مخصوصی که به این منظور طراحی شده اند، استفاده کنید.

استفاده از برنامه‌ های ویژه تهیه بکاپ مزایای بسیاری دارد. برای مثال پشتیبان‌ گیری کامل از فایل‌ ها فضای زیادی را اشغال می ‌کند. در صورتی که این برنامه‌ ها تنها برای بار اول نسخه کاملی از اطلاعات تهیه می ‌کنند. اما در آینده عملیات ایجاد نسخه پشتیبان‌ را تنها به فایل‌ هایی که تغییر کرده اند، محدود می سازند. این کار باعث می ‌شود ضمن صرفه‌ جویی در زمان، فضای کمتری برای ذخیره‌ سازی نیاز داشته باشید.

برگزیدن هارد مناسب

مرحله بعدی از ارتقا هارد لپ تاپ انتخاب یک حافظه مناسب با توجه به مدل دستگاه و بودجه‌ ای است که در اختیار دارید. این روزها درایوهای SSD علی رغم قیمت گران تر، به دلیل سرعت بالاتر، نسبت به دیسک‌ های HDD محبوبیت بیشتری دارند. اکنون نوبت به انتخاب هارد بر اساس ابعاد و ضخامت می‌ رسد. بهتر است هنگام خرید هارد قدیمی را به فروشنده نشان دهید تا بتوانید درایوی سازگار با سیستم خود تهیه کنید.

دقت داشته باشید درایوهای 2.5 اینچی برای لپ ‌تاپ‌ ها مناسب هستند که در ضخامت ‌های مختلف تولید می ‌شوند. با توجه به ساختار خاص نوت بوک‌ ها بهتر است ضخامت 9.5 را برگزینید. پس از پشتیبان ‌گیری و خریداری هارد مناسب در صورتی که قصد ندارید از دیسک قدیمی استفاده کنید، می‌ توانید اطلاعات آن را فرمت نمایید.

باز کردن پیچ ‌های پنل پشت لپ ‌تاپ

در گام بعدی توسط پیچ گوشتی مخصوص پیچ ‌های قاب زیرین نوت بوک را به دقت باز کنید. سپس پیچ‌ های محل نصب هارد را نیز باز نمایید و دیسک مورد نظر را از سوکت آن خارج سازید.

جایگزین کردن هارد جدید

در ادامه روند ارتقا هارد لپ تاپ باید درایو جدید را جایگزین دیسک قدیمی کنید. به این صورت که پس از بیرون آوردن حافظه قدیمی، هارد SSD را در محفظه مخصوص آن بگذارید. پس از گیر کردن اسلات های متصل کننده، اقدام به محکم کردن پیچ‌ های این قسمت نمایید.

پارتیشن بندی هارد

در مرحله نهایی از ارتقای هارد لپ تاپ دیسک مورد نظر را پارتیشن بندی کنید. سپس یک بخش مجزا را برای نصب سیستم عامل در نظر بگیرید. در سایر قسمت ‌ها هم می توانید اطلاعات خود را به صورت طبقه بندی شده و منظم ذخیره نمایید. در غیر این صورت پس از راه‌ اندازی سیستم صفحه سیاه رنگی روی مانیتور دیده خواهد شد.

Rate this post