تفاوت حجم اسمی و حجم واقعی هارد موضوعی است که برای کاربران عادی گیج کننده می شود. اگر یک حجم 500 گیگابایت خریده باشید و تنها بتوانید از 440 گیگابایت آن استفاده کنید، اهمیت درک موضوع تفاوت حجم اسمی و اصلی هارد مشخص می شود. به نظر شما باقی مانده ی ظرفیت هارد چه شده است؟ در این مقاله قصد داریم علل تفاوت میزان حجم اسمی و حجم اصلی هارد را شرح دهیم.
دلایل تفاوت حجم اسمی و حجم واقعی هارد
تفاوت حجم اسمی و حجم واقعی هارد دلایل متعددی دارد که عبارتند از:
-
رند کردن حجم هارد از طرف تولید کننده
تولید کنندگان هارد معمولا با رند کردن گیگ های تشکیل دهنده ی هارد آن را به فروش می رسانند. این رندسازی به دلیل استفاده از واحد اندازه گیری 1000 مگابایتی برای تفسیر یک گیگابایت به جای استفاده از 1024 مگابایت شکل می گیرد. البته این تفاوت ها چندان زیاد و چشم گیر نخواهند بود. اما به هرحال دیده می شوند.
-
اشتباه ویندوز در نمایش میزان هارد
اگر بخواهید از اکسپلورر ویندوز ظرفیت دقیق دیسک را بیابید، احتمال اعدادی را مشاهده خواهید کرد که با حجم اسمی هارد متفاوت است. این تفاوت می تواند کمی بزرگ تر از یک اختلال جزیی در مسیر تبلیغ و رندسازی از سوی شرکت سازنده باشد. اشتباه ویندوز در نمایش میزان هارد به دلیل حضور فایل های مخفی و یا فایل های سربار و بیهوده است که امکان دارد درون هارد وجود داشته باشند.
-
وجود فایل های بازیابی ویندوز در هارد
کارشناسان آی تی برخی از فایل هایی که دلیل اصلی تفاوت حجم اسمی و واقعی هارد هستند را سایه می نامند. فایل های سایه در سیستم همان فایل های ریکاوری سیستم می باشند. در حقیقت در لپ تاپ های امروزی یک پارتیشن خاص از طرف کارخانه ی سازنده وجود دارد که از دید کاربر پنهان است. این پارتیشن دارای محتویات مرتبط با ویندوز اورجینال سیستم بوده و به نام پارتیشن ریکاوری مشهور است. در چنین سیستم هایی اگر ویندوز شما نیاز به ترمیم و یا دوباره نصب کردن داشته باشد، دیگر احتیاجی به استفاده از یک سی دی یا DVD نصب ویندوز نیست. زیرا یک نسخه ی کاملا اورجینال از ویندوز در این پارتیشن ذخیره شده است.
-
پارتیشن های مختلف برای بازیابی های مختلف
پارتیشن بندی هارد لپ تاپ ها و کامپیوترهای رومیزی به گونه ای است که علاوه بر فایل های مخصوص ریکاوری دارای یک پارتیشن بازیابی پنهان است. اگر در لپ تاپ جدید شما تفاوت حجم اسمی و حجم واقعی هارد دیده می شود، نگران نشوید چون احتمالا شما فرصت این را یافته اید که پارتیشن بازیابی مجزایی در سیستم خود داشته باشید. برای اینکه پارتیشن های هارد دیسک را بررسی کنید؛
بهتر است از ابزارهای مدیریت هارد دیسک در بستر ویندوز استفاده کنید. برای این منظور کافی است روی start کلیک کنید، partition را در قسمت جستجو تایپ کرده و برنامه Create and format hard disk partitions را باز کنید. جهت کسب راهنمایی های بیشتر همواره می توانید با همکاران ما در مرکز بازیابی اطلاعات تماس حاصل فرمایید.