اشتراک گذاری

علت پر شدن حافظه گوشی چیست و چگونه باید آن را برطرف کرد؟

همه‌ی ما می‌دانیم که حافظه‌ی حقیقی گوشی آنچه که اعلام می کنند نیست. به طور مثال یک گوشی با 32 گیگابایت حافظه، با توجه به نصب سیستم عامل و اپلیکیشن‌های از پیش نصب شده، فضای کمتری را در اختیار شما قرار می‌دهد. همین قضیه می‌تواند به مشکل پر شدن حافظه گوشی زودتر از آنچه انتظارش می‌رود بی‌انجامد. 

خصوصاً وقتی بخواهیم اپلیکیشن‌ها یا به‌روزرسانی‌های مربوط به سیستم عامل را روی گوشی اندرویدی و آی او اسی خود نصب کنیم، با کمتر شدن هرچه بیشتر حافظه، عصبانی‌تر هم می‌شویم. همچنین در صورت پاک شدن فایل های مویایل می توانید مطلب بازیابی فایل های ازدست رفته گوشی را مطالعه کنید.

علت-پر-شدن-حافظه-گوشی-چیست-و-چگونه-باید-آن-را-برطر

مشکل پر شدن حافظه گوشی

اگر پیغام “Insufficient storage available” روی صفحه‌ی گوشی شما ظاهر شده، این بدان معناست که با مشکل پر شدن حافظه گوشی مواجه شده‌اید و باید مقداری فضا را برای استفاده از گوشی آزاد کنید. دلایل مختلفی وجود دارد که می‌تواند باعث شده باشد حافظه گوشی شما زودتر از آنچه انتظار داشته‌اید پر شود. اپلیکیشن‌های اندرویدی سه بخش از حافظه را اشغال می‌کنند. به جز خود اپلیکیشن نصب شده، حافظه‌ای توسط داده‌های آن و کش آن نیز اشغال می‌شود. این کش‌ها می‌توانند رشد کنند و حجیم‌تر شوند و یکی از مهم‌ترین دلایل مشکل پر شدن حافظه گوشی شما باشند.

حل مشکل پر شدن حافظه گوشی در اندروید

اولین کاری که توصیه می‌کنیم انجام دهید، این است که اپلیکیشن‌ها و بازی‌هایی که حجم بسیار زیادی از گوشی شما را اشغال می‌کنند، پاک کنید. این کار باعث می‌شود فضای بیشتری در اختیار شما قرار گیرد و به طور مثال عکس‌ها و فیلم‌های بیشتری را در گوشی خود ذخیره کنید. 

البته نباید از کش اپلیکیشن‌هایی نظیر تلگرام، اینستاگرام و واتس اپ که فضای بسیار زیادی را با کش خود اشغال می‌کنند هم غافل شد. در واقع هر آنچه در این سه اپلیکیشن می‌بینید و دانلود می‌کنید، روی حافظه‌ی داخلی گوشی شما ذخیره خواهد شد. همین باعث می‌شود به مرور زمان، حجم انبوهی از گوشی شما توسط کش‌ها اشغال شود و باعث بروز مشکل پر شدن حافظه گوشی شود.

اگر با پیغام پر شدن حافظه گوشی مواجه شدید، اولین کاری که باید انجام بدهید، این است که کش اپلیکیشن‌های نصب شده را خالی کنید. چگونگی انجام این کار در نسخه‌های مختلف اندروید متفاوت است. در اکثر موارد باید این راه را دنبال کنید:

  • وارد بخش Settings در گوشی خود شوید، گزینه‌ی Apps، Applications یا Applications Manager را انتخاب کنید.
  • به پایین بیایید و به دنبال گزینه‌ی Downloaded شوید. شما در اینجا لیستی از تمام اپلیکیشن‌هایی که روی گوشی نصب شده و مقدار حافظه‌ای که اشغال کرده‌اند را می‌بینید.
  • روی منو یا دکمه‌ی More کلیک کنید و گزینه‌ی Sort By Size را انتخاب کنید تا اپلیکیشن‌ها بر اساس حجمی که اشغال کرده‌اند، چیده شوند.
  • روی اپلیکیشنی که بیشترین حجم را گرفته کلیک کنید. وارد هر دو بخش هم اپلیکیشن و هم دیتای آن شوید و از بخش Cache، کش‌های مربوط به آن را پاک کنید.
  • روی گزینه‌ی Clear Cache کلیک کنید تا کش‌های آن اپلیکیشن حذف شده و فضا آزاد شود. توجه داشته باشید که با انتخاب Clear Data تمام اطلاعات ثبت شده‌ی شما در اپلیکیشن نیز حذف می‌شود. توصیه می‌کنیم اگر به آن اطلاعات نیاز دارید، Clear Data را انتخاب نکنید.
  • این کار را برای دیگر اپلیکیشن‌های پر مصرف نیز تکرار کنید.

در برخی دیگر از گوشی‌های اندرویدی باید مسیر زیر را دنبال کنید:

  1. وارد بخش Settings گوشی خود شوید. سپس روی گزینه‌ی Storage کلیک کنید که ممکن است جزو زبانه‌ی System باشد. شما متوجه خواهید شد که چه مقدار از حافظه‌ی گوشی شما توسط کش‌‌ها اشغال شده است.
  2. روی Cached Data کلیک کنید. سپس گزینه‌ی Delete را بفشارید تا کش‌های ذخیره شده برای آزادتر شدن فضا پاک شوند.

راه حلی برای انتقال اپلیکیشن‌ها به کارت میکرو اس دی

شما می‌توانید برای آنکه کمتر فضای داخلی گوشی‌تان اشغال شود و با مشکل پر شدن حافظه گوشی مواجه نشوید، از یک کارت حافظه میکرو اس دی استفاده کنید. برای اینکار، در همان بخش تنظیمات اپلیکیشن‌ها که وارد شدید، ممکن است با انتخاب هر اپلیکیشن گزینه‌ای تحت عنوان Move to SD Card وجود داشته باشد. هر زمان که روی این گزینه کلیک کنید، اپلیکیشن مربوطه به کارت حافظه انتقال پیدا می‌کند.

توجه داشته باشید که ممکن است این کار به مدت چند دقیقه به طول انجامد. شما می‌توانید از کارت میکرو اس دی برای ذخیره‌ی عکس‌ها و ویدیوهای خود نیز استفاده کنید تا فضای داخلی بیشتری از گوشی شما برای اپلیکیشن‌ها آزاد بماند.

روش‌های جایگزین برای کارت میکرو اس دی

توصیه می‌کنیم کاربرانی که از گوشی‌هایی با حافظه‌ی داخلی 32 گیگابایت یا حتی کمتر استفاده می‌کنند، برای جلوگیری از بروز مشکل پر شدن حافظه گوشی از طریق روش بالا اپلیکیشن‌های خود را به یک کارت میکرو اس دی خریداری شده که در داخل گوشی قرار داده‌اند انتقال دهند. به غیر از این شما می‌توانید از فلش درایوهایی که برای گوشی‌ها طراحی شده و مستقیم به پورت شارژ گوشی وصل می‌شود نیز استفاده کنید. البته قیمت این فلش درایوها کمی بالاتر از کارت‌های میکرو اس دی است.

ضمناً توصیه می‌کنیم ویدیوها را بدون آنکه روی گوشی خود دانلود کنید، به صورت آنلاین مشاهده کنید. یا آنکه بعد از مشاهده، آن‌ها را به یک فلش درایو انتقال دهید و از روی گوشی خود پاک کنید.

حل مشکل پر شدن حافظه گوشی در آیفون

در آیفون‌ها، آپدیت اپلیکیشن‌ها کمتر از اندروید به فضای بیشتری نیاز دارد. زیرا کش و دیتای هر اپلیکیشن مستقیماً در همان جایی که اپلیکیشن قرار دارد، ذخیره می‌شوند. این تصمیم به دلیل امنیتی گرفته شده است و شما نمی‌توانید کش هر اپلیکیشن را به صورت مستقل خالی کنید. خود گوشی پیش از نصب هر اپلیکیشن به شما می‌گوید که آیا فضای کافی برای نصب آن وجود دارد یا فضایی وجود نخواهد داشت. بنابراین اگر شما با مشکل پر شدن حافظه در گوشی آیفون مواجه شدید، تنها راهی که وجود دارد این است که از اپلیکیشن‌ها، فیلم‌ها و عکس‌های ذخیره شده در گوشی بکاهید.

همچنین، متأسفانه آیفون‌های اپل از کارت میکرو اس دی نیز پشتیبانی نمی‌کنند که بتوانید با استفاده از آن‌ها، فضای بیشتری را در اختیار داشته باشید. توصیه می‌کنیم پیش از خرید گوشی، به مقدار حافظه‌ی داخلی که مورد نیاز شماست توجه کنید.

Rate this post