بازیابی اطلاعات M.2 عملیات پیچیده ای است که نیاز به تجهیزات فوق تخصصی و دانش فنی بالا دارد. لذا اگر هارد M.2 شما آسیب دیده یا داده های خود را از دست داده اید، به هیچ وجه از برنامه های ریکاوری استفاده نکنید. همچنین از هرگونه اقدام پرریسک نظیر ذخیره اطلاعات جدید روی حافظه بپرهیزید و در اسرع وقت با متخصصان مرکز بازیابی اطلاعات تماس بگیرید.
درایوهای M.2 نوعی دیسک اس اس دی پرکاربرد هستند که عملیات ذخیره دیتا را با سرعت فوق العاده امکان پذیر می سازند. این نوع هاردها معمولاً در دستگاه های نازک مانند تبلت ها و لپ تاپ های اولترا بوک مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به ساختار حساس هاردهای M.2 بسیار اهمیت دارد که درایوها دستکاری نشوند، در غیر این صورت شانس ریکاوری اطلاعات کاهش می یابد. به همین دلیل اکیداً توصیه می کنیم ریکاوری اطلاعات M.2 را به کارشناسان زبده نمایندگی بسپارید.
خدمات نمایندگی در زمینه بازیابی اطلاعات M.2
هارد M.2 نوعی درایو فلش بسیار حساس است که از طریق رابط M.2 مستقیماً به برد اصلی کامپیوتر متصل می شود. بسیار مهم است که تعمیر یا بازیابی اطلاعات M.2 را به افراد متخصص بسپارید؛ زیرا درایوهای SSD به قابلیت TRIM مجهز شده اند. بنابراین اشتباهاتی مانند نصب نادرست ویندوز یا فرمت کردن دیسک SSD می تواند اطلاعات را در معرض خطرات جدی قرار دهد.
این در حالی است که با سپردن دستگاه به نمایندگی رسمی تعمیر هارد می توانید خیال خود را از بابت برگرداندن داده ها راحت کنید. زیرا این مرکز با نیروهای کارکشته و متعهد همکاری دارد، علاوه بر آن از پیشرفته ترین ابزارآلات روز دنیا مانند دستگاه pc3000 استفاده می کند. این مزایا موجب شده که شانس ریکاوری اطلاعات در درایوهای حساس نظیر M.2 به حداکثر برسد. از جمله سرویس هایی که مجموعه ما در حوزه تعمیر و بازیابی اطلاعات هارد M.2 ارائه می دهد، موارد زیر هستند:
- عیب یابی و تعمیر هارد 2 خراب
- تعمیر هارد SSD سوخته
- تعویض قطعات آسیب دیده دیسک جامد
- ریکاوری داده های ذخیره شده در درایو
مراحل تعمیر و بازیابی اطلاعات هاردهای M.2
در نمایندگی فرآیند تعمیر و بازیابی اطلاعات M.2 به این صورت انجام می گیرد که نخست درایو مورد نظر بررسی و عیب یابی می شود. پس تشخیص منشا ایراد کارشناس مربوطه مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری هارد را برطرف می کند. نهایتاً دیتاهای حذف شده به کمک پیشرفته ترین تجهیزات روز دنیا برگردانده می شوند.
ایرادات متداول هارد M.2
دیسک های جامد M.2 به دلایل گوناگونی دچار خرابی و افت عملکرد می شوند. برای مثال ممکن است طول عمر حافظه SSD به پایان رسیده و کارایی لازم را نداشته باشد. همچنین احتمال دارد به دلیل بوت نشدن درایو نتوانید به اطلاعات ذخیره شده در آن دسترسی پیدا کنید. به طور کلی عواملی که باعث از بین رفتن دیتا در حافظه SSD M.2 و خرابی آن می شوند، عبارتند از:
ایرادات نرم افزاری
بسیاری اوقات حذف داده های ذخیره شده در حافظه SSD به دلیل اختلالات نرم افزاری اتفاق می افتد. این مشکلات که تحت عنوان Logical Corruption معروف هستند، مواردی مانند نفوذ بدافزارها و از بین رفتن پارتیشن ها را شامل می شوند. در چنین شرایطی ضروری است عملیات ترمیم و بازیابی اطلاعات M.2 معیوب را بر عهده تیم حاذق نمایندگی بگذارید.
صدمات فیزیکی
ظهور ارور The request failed due to a fatal device hardware error بیانگر خرابی سخت افزاری دیسک است. در این حالت سیستم عامل نمی تواند به درایو دسترسی داشته باشد، ضمنا عملیات خواندن/نوشتن امکان پذیر نیست. لذا باید در اسرع وقت برای ترمیم قطعات معیوب و ریکاوری اطلاعات هارد اقدام نمایید.
عدم تهیه نسخه پشتیبان
ممکن است در اثر سهل انگاری فراموش کنید از اسناد و داده های مهم خود بکاپ بگیرید. هارد M.2 امکان ذخیره اطلاعات را تا حجم یک ترابایت فراهم می آورد، اما کاربرد اصلی این نوع درایو ذخیره دائمی دیتا نیست. از آنجا که اقداماتی نظیر فرمت کردن یا حذف درایو به پاک شدن دائمی اطلاعات می انجامند، نباید نسبت به تهیه بکاپ بی توجه باشید.
اهمیت غیرفعال کردن قابلیت TRIM در هارد SSD M.2
همان طور که گفته شد، هاردهای SSD M.2 از قابلیت TRIM پشتیبانی می کنند. کارشناسان مرکز بازیابی اطلاعات M.2 همواره تاکید دارند که قابلیت TRIM را در حافظه SSD غیر فعال نمایید. زیرا زمانی که دیسک مورد نظر با انبوهی از اطلاعات پر می شود، داده ها به طور کاملاً اتوماتیک از دست می روند. به گونه ای که دیگر امکان ریکاوری هیچ کدام از فایل ها وجود ندارد.
همچنین اگر درایو M.2در حالی فرمت شود که قابلیت TRIM غیر فعال نشده باشد، شانس برگرداندن اطلاعات را برای همیشه از دست خواهید داد. حتی اگر یک پوشه در حافظه SSD حذف شود، احتمال ریکاوری فایل های ذخیره شده در هارد به صفر می رسد. دلیل چنین موضوعی این است که پس از فرمت شدن هارد تمام سکتورهای موجود در آن خام می شوند تا سرعت حافظه کاهش پیدا نکند. توجه داشته باشید که اصولا دیسک های SSD M.2 کاربری دیگری دارند و برای ذخیره دیتاهای حساس و مهم پیشنهاد نمی شوند.
نحوه غیر فعال کردن قابلیت TRIM در هارد M.2
خب تا اینجا متوجه شدید برای این که شانس بازیابی اطلاعات M.2 به حداکثر برسد، لازم است قابلیت TRIM را در حافظه غیر فعال کنید. اهمیت این موضوع مخصوصاً اگر اطلاعات حساس و مهمی را روی درایو ذخیره کرده باشید، دوچندان می شود. جهت خاموش کردن قابلیت مذکور روی گزینه Properties کلیک کرده و عبارت Tools را برگزینید. در گام بعدی Optimize را انتخاب کنید و نهایتا ویژگی TRIM را غیر فعال نمایید.
هزینه تعمیر و ریکاوری اطلاعات M.2
هزینه ترمیم و ریکاوری اطلاعات M.2 مقدار مشخصی نیست؛ زیرا فاکتورهای مختلفی این مسئله را تحت تاثیر قرار می دهند. از جمله مهم ترین مولفه های موثر بر قیمت می توان موارد زیر را نام برد:
- نوع خرابی و آسیب (نرم افزاری، فیزیکی و مکانیکی)
- شدت صدمات وارد شده به درایو
- حجم هارد دیسک
- عدم دستکاری حافظه توسط افراد ناشی
متخصصان ما با در نظر گرفتن این پارامترها قیمت نهایی را محاسبه کرده و به شما اعلام می کنند. لازم به ذکر است هزینه تعمیر و بازیابی اطلاعات M.2 مطابق با نرخ مصوب اتحادیه از مشتریان اخذ می شود.